Voeding- en leefstijladvies

De juiste combinatie van voedsel, beweging en ontspanning leidt tot een optimale balans en daarmee tot vitaliteit. Deze juiste combinatie is voor iedere persoon weer anders, ieder mens is immers uniek. De unieke kant van iedere persoon wordt in kaart gebracht aan de hand van een pols- en tongdiagnose, het prikken van bloed, geboortedatum/astrologische berekening. Naar aanleiding van de bevindingen wordt een bepaalde bloedgroep dieetlijst aangereikt. Zo kunnen we bijvoorbeeld uitleggen waarom de ene persoon van hetzelfde eten meer aankomt dan de andere en waarom de ene persoon allergie gevoeliger is. Het reikt oplossingen in de vorm van een voedseladvies.  Olav Muurmans werkt met Indiase kruiden. De Levende Bloed Analyse kan ingezet wordt, als er nog verdere analyse nodig is.

Een van de belangrijkste factoren voor een fit, slank en gezond lichaam is voeding. Voedsel dat voor de ene persoon energieverhogend werkt, kan voor de andere persoon juist leiden tot energie afname of fysieke klachten. Tijdens bewegen maken we het lichaam en de geest vrij van spanning en stress en bovendien zorgt bewegen voor een natuurlijke afvoer van afvalstoffen. Ontspannen maakt het lichaam minder gespannen en hierdoor heft het (energie) blokkades op die afvalstoffen kunnen vasthouden. 

Het lichaam wordt zo gestimuleerd om de afvalstoffen te laten gaan. Een goede afvoer van afvalstoffen is noodzakelijk om een fit, slank en gezond lichaam te krijgen.

Conclusie: bewegen en ontspannen op maat zijn dus net zo belangrijk als gezond eten. In het voedingsadvies wordt ook eventueel overgewicht betrokken. Tijdens het consult adviseert Olav over zowel voeding als ook beweging, ontspanning (massage) en ondersteunde behandelingen.

De juiste combinatie van voeding, beweging en ontspanning leidt tot:

  • Toename energie en vitaliteit
  • Ondersteuning van immuunsysteem
  • Afname van emotionele stress
  • Balans tussen lichaam en geest
  • Inzicht krijgen in en directe aanpak van slechte (eet) gewoontes
  • Verbeteren van de huidconditie
  • Zelfbewuster en krachtiger worden
  • Afvallen